WizzAir

Riv ruskende galt

Ser du hva som ikke stemmer med norgeskartet fra flyselskapet?

ALTERNATIVT NORGESKART: Mange sperret øynene opp da Wizz Air viste fram rutekartet sitt i dag. Video: Wizz Air Vis mer
Publisert

Flere har oppfordret til boikott av lavprisselskapet Wizz Air, etter at flyselskapet annonserte planer om en storstilt satsing på norske innenriksflyvninger.

Torsdag ble planene konkretisert på en pressekonferanse. Selskapet skal åpne en base i Trondheim, og åpner dermed flere ruter enn det som først ble varslet.

Under pressekonferansen ble rutene presentert på et kart, som har fått flere til å reagere.

Ved en nærmere titt på kartet er Trondheim plassert i nærheten av Mosjøen, og Ålesund der Trondheim skulle ligget.

Stavanger har havnet i Egersund, og Hurum har endelig blitt hovedflyplass etter at Gardermoen flyttet dit. Resten av kartet er heller ikke pinlig nøyaktig.

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i arbeids- og sosialkomiteen, Arild Grande, er blant dem som ytrer seg på Twitter.

- Dette kartet viser enda en grunn til at det ikke er så lurt å fly med Wizz Air, skriver han.

- Her er Wizz Air på dypt vann. Håper pilotene er litt bedre til å stake ut kursen enn de som lager rutenettkartene deres! skriver en annen bruker.

Andre kommenterer syrlig at selve billetten koster 169 kroner, men at du må punge ut 599 kroner ekstra hvis du vil vite hvor du lander, og at konkurrentene nok ikke trenger å være nevneverdig bekymret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.