Gamle Melhustorget:

River kjøpesenter etter dødsulykke

- En svært krevende tid etter kranulykken.

VELTET: I januar veltet en 50 meter høy kran over kjøpesenteret Melhustorget i Trøndelag. En person omkom og ytterligere to ble skadd. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VELTET: I januar veltet en 50 meter høy kran over kjøpesenteret Melhustorget i Trøndelag. En person omkom og ytterligere to ble skadd. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I januar omkom en person etter kranvelt over Gamle Melhustorget i Trøndelag. Etter den tragiske ulykken, hvor ytterligere to personer ble skadd, har kjøpesenterets framtid vært under vurdering.

Torsdag bekrefter markedsansvarlig Tone Moum Drazkowski at Gamle Melhustorget skal rives.

- Etter en svært krevende tid etter kranulykken og med en lang prosess med skadevurdering, er det besluttet å ikke reparere eksisterende senter, sier hun i en pressemelding.

Drazkowski forklarer at det er vurdert «uhensiktsmessig å reparere og sette bygget i drift igjen». Videre oppgis det at eksisterende bygg ikke er i tråd med dagens forventninger til et kjøpesenter.

KRANVELT: Rebecka Nisseby ble vitne til kranen som veltet på Melhus. Video/reporter: Henrik Einangshaug Vis mer

- Vi vil nå starte prosessen med å se på hvordan området best kan utbygges i tråd med gjeldene reguleringsplan. Samtidig vil framdriften være avhengig av hvordan markedet for næring og bolig utvikler seg, fortsetter hun.

Overfor Trønderbladet, som først omtalte saken, forklarer hun at deler av det gamle kjøpesenteret stammer fra midten av 80-tallet. Hun synes ikke det er vemodig at næringsbygget nå skal jevnes med jorda.

- Nei, det synes jeg ikke. Bygget er ikke akkurat noe flott monument for Melhus sentrum slik det står i dag. Det er ikke et særlig hyggelig syn, sier hun til avisa og legger til:

- Jeg tror det blir godt for alle å få det bort slik at vi kan starte på blanke ark og se på hvordan vi kan utvikle området videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer