- Ro deg ned, Bent

Siv Jensen sier Bent Høie må legge fra seg sårheten. Hun kommer med klare råd til helseministeren: - Uverdig og ganske provoserende, sier Jensen om Høies håndtering av skjenkestansen.

CORONAVIRUSET: Helse- og omsorgsminister Bent Høie svarer på påstand om at Norge og Danmark kommer til å ta igjen Sverige når det kommer til smittetall. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget besluttet i går å be regjeringen snu og avvikle den nasjonale skjenkestoppen. De ber om at kommuner med lite smitte skal kunne tillate alkohol til maten, mot regjeringens ønsker.

Bent Høie (H) gikk derfor på Dagsrevyen på NRK tirsdag kveld og fortalte at han, motvillig, ville følge Stortingets krav og åpne for skjenking landet over fra og med fredag.

Helse- og omsorgsministeren var tydelig på at Stortinget nå prioriterte skjenking over å lempe på andre restriksjoner, og gikk langt i å kalle Stortingets beslutning uansvarlig.

Angrep på Høie

Kvinnen bak forslaget, Frp-leder Siv Jensen, er i dag provosert over måten Høie håndterte overstyringa fra Stortinget.

- FHI anbefalte regjeringen å gjøre det Stortinget nå besluttet. Mener Høie at FHI også er uansvarlige? Slik jeg leser Bent Høie nå, så høres det ut som han allerede hadde bestemt seg for å ikke oppheve skjenkestoppet neste uke, og det er det motsatte av hva han har sagt tidligere. Tidligere har han sagt at dette vurderes fortløpende, sier Jensen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.