Rød fredag for DNB

Mens resten av Norge svidde bankkortene på den store handledagen Black Friday, ble det røde tall for DNB.

NEDTUR: DNB-aksjen er rett ned fra start på Oslo Børs dagen etter at Økokrim varslet etterforskning av storbanken. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
NEDTUR: DNB-aksjen er rett ned fra start på Oslo Børs dagen etter at Økokrim varslet etterforskning av storbanken. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet straffer DNB-aksjen dagen etter at Økokrim meldte at de har innledet etterforskning av landets største bank.

Få minutter etter at Oslo Børs åpnet handelen, hadde DNB-aksjen falt med over 4 prosent. I løpet dagen stabiliserte fallet seg rundt 6 prosent.

Ifølge NRK betyr dette at verdien av banken faller med 15 milliarder.

Bankanalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities har likevel ingen problemer med å anbefale aksjen:

- Jeg tror at dette er en overreaksjon, sier han til Børsen.

Korrupt fiske

Økokrim meldte i går at de har startet etterforskning mot DNB ASA.

Bakgrunnen er at Islands største fiskeriselskap Samherji skal ha brukt DNB for å sluse penger via skatteparadis, og til en afrikansk tjenestemann som eier et selskap i Dubai.

«Som gjengitt i flere medier omhandler saken et islandsk fiskerikonsern og påstått korrupsjon i Namibia. DNB Bank ASA omtales som en bankforbindelse for fiskerikonsernet», heter det i pressemeldingen sendt fra Økokrim i går.

- Målet med etterforskningen er å finne ut hva som har skjedd og om det er begått straffbare handlinger. Det er naturlig at vi samarbeider med myndighetene i andre land som arbeider med sakskomplekset, sier fungerende Økokrimsjef Hedvig Moe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer