Røkke er igjen Norges rikeste

Kjell Inge Røkke er igjen landets rikeste.

PÅ TOPP: Kjell Ingen Røkke er igjen Norges rikeste. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PÅ TOPP: Kjell Ingen Røkke er igjen Norges rikeste. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Likningstallene for 2020 er lagt fram, og de avslører hvem som har den høyeste skattbare formuen.

Kjell Inge Røkke tar førsteplassen tilbake. År etter år tronet han på en soleklar førsteplass på formuestoppen, men tallene for 2019 sendte ham ned på en andreplass.

Røkkes skattbare formue er nå på 19,6 milliarder kroner.

På Kapitals liste ligger Røkke på en 8. plass med en anslått formue på 36,6 milliarder.

Hvis vi sammenlikner Kapitals liste med skattelistene et øyeblikk, så er den mest iøynefallende forskjellen at mannen som er anslått av Kapital til å være Norges rikeste mann, skipsreder John Fredriksen, ikke er på skattelistene.

Årsaken er enkelt og greit at Fredriksen bor og skatter til Kypros.

Arving og modell

På andre plass finner vi 28 år gamle Gustav Magnar Witzøe. Også han står oppført med 19,6 milliarder kroner i formue, og det skiller bare 10,5 millioner kroner fra 28-åringen opp til Røkke på topp.

Han er sønn av Salmar-grunnleggeren Gustav Witzøe senior. Han overførte alle aksjene til sønnen allerede som 13-åring. Gustav Magnar Witzøe er hovedeier i Salmar gjennom investeringsselskapet Kvarv AS.

Salmar er en av verdens største lakseoppdrettere.

I tillegg til eierskapet er 28-åringen modell og har godt over 100 000 følgere på Instagram.

- Ikke penger som motiverer

Under et intervju med Skavlan tidligere i år åpnet han opp om tilværelsen som milliardær.

- Det er ikke penger som motiverer meg. Det er vanskelig å bli motivert av penger, hvis jeg skal være helt ærlig. Men heller det å investere i «startup» - selskaper som har en idé og vil utvikle noe. Å være med på den reisen til unge gründere i Norge, som har en fantastisk idé eller troen på å få til noe revolusjonerende, motiverer meg i større grad, sa den unge milliardæren.

Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste for 2020, er det fortsatt far Witzøe som styrer butikken. Der blir formuen anslått til å være 45,6 milliarder kroner, 12,1 milliarder mer enn året før.

Det holder til en femteplass på Kapitals liste.

Nykommer

På tredjeplass finner man en nykommer. I forbindelse med at han tok over jobben som sjef for Oljefondet, flyttet Nicolai Tangen formuen sin hjem til Norge.

Den er stor nok til å sikre ham en tredjeplass på lista, men en formue på 8,1 milliarder kroner.

Eiendomsinvestor Ivar Erik Tollefsen har hatt noen svært gode år. Han inntar fjerdeplassen, selv om hans skattbare formue krymper i underkant av to milliarder kroner, til 7,6 milliarder.

Ifølge Kapitals beregninger er investoren god for 38,5 milliarder kroner.

Kolonialmajor

En bransje som har gått så det suser under coronapandemien er dagligvarebransjen, og få er tettere knyttet opp mot selskapet de eier enn mannen som omtaler seg som kolonialmajor, Rema-grunnlegger Odd Reitan.

Sammen med sønnene Ole Robert og Magnus legger han beslag på plasser høyt oppe på lista over Norges rikeste.

Far Odd er på sjetteplass med en skattbar for mye på 5,9 milliarder kroner, mens Magnus og Ole Robert er henholdsvis Norges niende og ellevte rikeste, med en formue på 4,6 og 4,5 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer