Røkke kjøper REC av Ulltveit-Moe

Kjell Inge Røkke-eide Aker bladde opp 85 millioner kroner da investor Jens Ulltveit-Moe la ut sine aksjer i solenergiselskapet REC Silicon.

OVERTAR: Kjell Inge Røkke kjøper Umoe-gruppens aksjer i REC. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OVERTAR: Kjell Inge Røkke kjøper Umoe-gruppens aksjer i REC. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed eier Røkke 22,95 prosent av REC Silicon, ifølge børsmeldinger fra Ulltveit-Moes selskap Umoe og Røkkes Aker tirsdag morgen.

Aksjene er kjøpt til en pris av 1,325 kroner stykket. Røkke overtar dermed Ulltveit-Moes andel av solenergiselskapet til en pris som ligger 51,5 millioner kroner under REC-aksjens sluttkurs mandag på 2,128 kroner.

Det var mandag ettermiddag at Umoe varslet at de ønsket å undersøke muligheten for å selge seg ut av REC. Prisanslaget lå mellom 1 krone og 1,30 pr aksje. Så kom et bud noe høyere på alt eller intet fra Aker, som fikk tilslaget.

Røkke har dermed fått en rabatt på mandagens sluttkurs på saftige 38 prosent, ifølge DNs regnestykke.

REC-investorene har blødd kraftig de siste årene. Ved starten av 2018 ble aksjen omsatt for 15,30 kroner stykket og i mars 2015 lå den på 25 kroner på sitt beste.

Ulltveit-Moe gikk inn med 40 friske millioner kroner i REC så seint som i april i år. Siden den gang har aksjen falt med 70 prosent, ifølge DN og E24.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer