Røkke selger superbiler

Fikk ikke være med på flyttelasset til Sveits.

Millardær Kjell Inge Røkke skapte overskrifter da han annonserte at han flyttet til Sveits. Men to sjeldne samleobjekter får ikke bli med. Video: NTB, RøhneSelmer AS, Bjørn Langsem / Dagbladet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som ekte superriking hadde Kjell Inge Røkke raske superbiler i garasjen da adressen fortsatt var Asker, Norge.

Men da Aker-eieren og Norges sjuende rikeste mann flyttet til Lugano i skatteparadiset Sveits, måtte to sjeldne samlerobjekt stå igjen på perrongen.

Det skriver Finansavisen.

Verken den unike Ford GT 2018-modellen eller den spesielle 1966 Shelby GT40 50th Anniversary fikk være med på flyttelasset.

Førstnevnte er priset til 12 millioner kroner, mens Shelby'en kan bli din for det halve. Begge kjøretøyene er til salgs hos sin nye eier, RøhneSelmer.

Måtte søke Ford

Norges største Ford-forhandler legger ikke skjul på at det er to godbiter vi snakker om:

- Vi har ganske bred erfaring med å selge sjeldne bilder, men dette er ikke hverdagskost, sier bruktbilsjef i RøhneSelmer, Emil Lilleslåtten, til Børsen.

Han sier at Ford GT-utgaven bare finnes i et fåtall i Norge - og på verdensbasis - for den del.

- Da denne bilen var ny, måtte man faktisk gjennom en søknadsprosess hos Ford for å sikre seg bilen. Det var bare et fåtall som fikk gjennomslag, og i dag er den ansett som et samleobjekt, forteller Lilleslåtten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.