Røkke skroter planer om rekordhøyt havhus

- Norge var ikke klar for dette.

SKROTES: Administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean ser på en modell av den 200m høye bygningen til Kjell Inge Røkke som skal en gang skal huse World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter, på Fornebu. Nå skrotes planene om å bygge huset som høyhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKROTES: Administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean ser på en modell av den 200m høye bygningen til Kjell Inge Røkke som skal en gang skal huse World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter, på Fornebu. Nå skrotes planene om å bygge huset som høyhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjell Inge Røkkes planer om det storslåtte høyhuset «Det store blå» vil aldri bli gjennomført. I stedet skrotes nå planen om å bygge det rekordhøye huset. Det bekrefter Nina Jensen overfor Fiskeribladet.

- Vi vil ikke bygge huset 250 meter høyt. Vi vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80 000 kvadratmeter, men ikke bygge så høyt som planlagt. Bygget vil ha en annen utforming enn en skyskraper, sier Jensen.

Hun har ledet arbeidet med bygget, som etter planen skal romme 3000 arbeidsplasser.

- Vi mener fremdeles det ville vært mest bærekraftig å bygge i høyden, fordi vi da bruker et lite areal, men Norge var ikke klar for dette, sier Jensen videre.

Bygget har vært svært omstridt siden planene ble presentert. Med sine over 200 meter ville bygget vært over 80 meter høyere enn Oslo Plaza og høyere enn Trump Tower.

Da planene ble presentert for politikere, næringsliv og presse, reagerte statsminister Erna Solberg med begeistring.

- Jeg ønsker dere lykke til med å etablere et hovedkontor for verdenshavene, sa statsminister Erna Solberg (H) ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer