Røkke skroter planer om rekordhøyt havhus

- Norge var ikke klar for dette.

SKROTES: Administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean ser på en modell av den 200m høye bygningen til Kjell Inge Røkke som skal en gang skal huse World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter, på Fornebu. Nå skrotes planene om å bygge huset som høyhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKROTES: Administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean ser på en modell av den 200m høye bygningen til Kjell Inge Røkke som skal en gang skal huse World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter, på Fornebu. Nå skrotes planene om å bygge huset som høyhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjell Inge Røkkes planer om det storslåtte høyhuset «Det store blå» vil aldri bli gjennomført. I stedet skrotes nå planen om å bygge det rekordhøye huset. Det bekrefter Nina Jensen overfor Fiskeribladet.

- Vi vil ikke bygge huset 250 meter høyt. Vi vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80 000 kvadratmeter, men ikke bygge så høyt som planlagt. Bygget vil ha en annen utforming enn en skyskraper, sier Jensen.

Hun har ledet arbeidet med bygget, som etter planen skal romme 3000 arbeidsplasser.

- Vi mener fremdeles det ville vært mest bærekraftig å bygge i høyden, fordi vi da bruker et lite areal, men Norge var ikke klar for dette, sier Jensen videre.

Bygget har vært svært omstridt siden planene ble presentert. Med sine over 200 meter ville bygget vært over 80 meter høyere enn Oslo Plaza og høyere enn Trump Tower.

Da planene ble presentert for politikere, næringsliv og presse, reagerte statsminister Erna Solberg med begeistring.

- Jeg ønsker dere lykke til med å etablere et hovedkontor for verdenshavene, sa statsminister Erna Solberg (H) ifølge NTB.

Blant naboene på Fornebu var stemningen en helt annen.

- Vi er i harnisk over disse planene. Hele området Lagåsen blir liggende i skyggen av denne skyskraperen, sa nestleder Anne Greve i Foreningen for Fornebo vel til NRK.

- Det er en frykt for at det skal bli starten på en rasende utvikling. At om kommunen godkjenner dette, så vil det bli åpent for å bygge flere og høyere bygninger, utdypet hun til Dagbladet.

Men også blant politikerne møtte tårnet stor motstand. Nå forklarer Jensen til Fiskeribladet at det heller ikke vil bli bygget på den opprinnelige tomta i Bærum, men på et sted nært hovedstaden. Bærum vil også bli vurdert.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer