Røkkes Aker mer enn halvert

Kjell Inge Røkke måtte se at mer enn halvparten av verdiene i hans Aker gikk tapt i årets tre første måneder.

HALVERT: Milliardæren Kjell Inge Røkke er hovedeier i Aker, som ble brutalt rammet av oljepriskollaps og cornakrisa i årets tre første måneder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HALVERT: Milliardæren Kjell Inge Røkke er hovedeier i Aker, som ble brutalt rammet av oljepriskollaps og cornakrisa i årets tre første måneder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moldenseren er hovedeier i Aker-konsernet som er blitt usedvanlig hardt rammet av coronakrisa og oljepriskollapsen.

– Aker er eksponert mot industrier som er spesielt hardt rammet, men vi har klart oss gjennom vanskelig tider tidligere, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen i forbindelse med framleggelsen av kvartalsresultatet til Aker ASA.

Olje og offshore

Konsernet har eierandeler i blant annet oljeselskapet Aker BP, offshoreleverandøren Kværner og Aker Solutions. Alle disse har falt markant under det kraftige oljeprisfallet i første kvartal.

Den verdijusterte egenkapitalen er redusert med 52 prosent. Det er ned fra 50 milliarder kroner i fjerde kvartal til 24,1 milliarder kroner etter tre måneder i 2020.

Så langt i andre kvartal har verdiene hentet seg noe inn og vokst med rundt 24 prosent, opplyser konsernet, hvor Kjell Inge Røkke er hovedeier.

Femte rikest

Røkke ble rangert som Norges femte rikeste person med en anslått formue på 35,5 milliarder kroner i bladet Kapitals kåring over landets 400 rikeste i fjor.

Det var en nedgang fra 39,9 milliarder kroner året før, noe som ble forklart med et betydelig fall for Aker BP der Aker-konsernet eier 40 prosent. Røkke klarte seg likevel greit, fordi bladet anslo en betydelig økning i verdiene knyttet til oljeleting i Afrika, het det i kåringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer