Kjell Inge Røkke:

Røkkes kamp for havet

Kjell Inge Røkke startet som fisker, og ser på seg sjøl som et produkt av havet. I åra som kommer, vil han jobbe for å gjøre havet til et bedre sted.

FN-UTSENDING: Mandag ble Kjell Inge Røkke presentert som FNs spesielutsending for havindustridata, på grunn av hans arbeid i Rev Ocean, for å samle inn mer data om havet, som vi vet alt for lite om. Foto: Unesco
FN-UTSENDING: Mandag ble Kjell Inge Røkke presentert som FNs spesielutsending for havindustridata, på grunn av hans arbeid i Rev Ocean, for å samle inn mer data om havet, som vi vet alt for lite om. Foto: Unesco Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Mandag ettermiddag ble Kjell Inge Røkke utnevnt som FNs spesialutsending for havdata, under FNs pågående havkonferanse i Portugal. Mannen, som har bygget sin formue på nettopp havet, ser mange av faresignalene. Om ikke både næringsliv og politikere skjønner alvoret av havets haltende tilstand, og gjør noe med det, vil kolden om få år bli et dårligere sted å være.

- Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, sa den norske industrilederen fra podiet, før han understreket viktigheten av ustrakt forskning på havet, for å få en bedre forståelse av utfordringene og mulighetene havet står overfor.

- Det er viktig å forstå historiske fakta. Gjennom det kan du bedre sette retning, for så å ta riktige beslutninger i samtid, sier Røkke til Dagbladet et par timer seinere.

Produkt av havet

Moldenseren startet arbeidskarrieren som fisker og har gjennom tiår bygget seg opp som forretningsmann og industrieier. Men det er havet som er den røde tråden i livet hans - og som nå blir hans hovedoppgave.

- Hvis jeg blir like gammel som en gjennomsnittlig mann i Norge, så har jeg knappe 200 000 timer igjen. Ja, jeg slapper av og koser meg også, men man kan gjøre begge deler, sier Røkke til Dagbladet og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer