Tekst: Anniken Aronsen

Foto: Bjørn Langsem

LUGANO/SVEITS (Børsen): Søndag landet privatflyet til Kjell Inge Røkke, en Dassault Falcon8X, på flyplassen Malpensa i Milano. Dagen etter kunngjorde han for Akers aksjonærer at han flytter til Lugano i Sveits. Onsdag landet flyet i Dubai. Fredag dukket det opp i Stockholm.

Hvorvidt Røkke faktisk var på noen av flygningene, er ikke kjent.

Børsen tok naturligvis turen til mangemilliardærens nye hjemby, uten å støte på ham.

Tusen milliardærer

Kantonen, som i Sveits er en form for fylke, heter Tinico, og som de mange pastarestaurantene skal antyde er språket italiensk. Med et folketall på nivå med Drammen, men med halvparten av arealet, er byen yrende av liv. Konsentrasjonen av milliardærer er nok kanskje høyere.

Omtrent 1000 av dem skal det være, ifølge ordfører Michele Foletti, som med glede tok imot et knippe norske journalister på Røkke-jakt tirsdag.

- Jeg er veldig interessert i å møte ham, for jeg har hørt at han er krypto-entusiast, sa Foletti til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer