Røkkes «plastkriger»: - Spinnville mengder

Det knyttes store forventninger til hva man kan oppnå med Kjell Inge Røkkes milliardprosjekt, forskningsskipet «Rev Ocean», men fremdeles er det usikkert når det kan tas i bruk for fullt.

PÅ SØRLANDSBESØK: Tidligere i år lå «Rev Ocean» til kai i Kristiansand. Skipet er fremdeles ikke helt ferdigbygget, og det anslås at det kan gå ytterligere tre år før alt er på plass. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
PÅ SØRLANDSBESØK: Tidligere i år lå «Rev Ocean» til kai i Kristiansand. Skipet er fremdeles ikke helt ferdigbygget, og det anslås at det kan gå ytterligere tre år før alt er på plass. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

STAVANGER (Børsen): - Man blir litt starstruck av det. Det er et fantastisk skip, og noe sånt har jo aldri blitt bygget før.

Nina Jensen, administrerende direktør for Kjell Ingen Røkkes nye superyachtprosjekt, «Rev Ocean», blir ivrig når hun snakker om det høyteknologiske forskningsskipet i et hjørne på en kaffebar under ONS-messa i Stavanger.

Selv skal hun snakke om havvind, men i halvtimen før innlegget under messa forteller hun Børsen om forskningsskipet, eller superyachten, hun har fått ansvaret for.

Svært forsinket byggeprosess

Med en anslått total prislapp på et sted mellom tre og fire milliarder norske kroner, er det liten tvil om at det er et helt enestående skip som er i ferd med å bygges.

Eller, et skip og et skip. Ifølge Jensen er det i realiteten fire skip i ett. Det er et svært avansert forskningsskip, det er et ekspedisjonsskip, en tråler og en superyacht.

- Det gjør det både komplekst å bygge, men også enormt spennende i forhold til hva du kan gjøre med det og bruke det til, sier Jensen.

Og her er nettopp kompleksiteten i byggingen et nøkkelord, for så langt har byggingen av forskningsskipet vært alt annet enn en smul seilas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.