Rolex med prissjokk: - Sinnssykt

- Jeg tror mange er overrasket over hvor stor denne økningen er.

PRISHOPP: Rolex har satt opp prisen kraftig på flere populære modeller i Norge, skriver E24. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix
PRISHOPP: Rolex har satt opp prisen kraftig på flere populære modeller i Norge, skriver E24. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har etterspørselen etter flere av klokkeprodusenten Rolex' modeller skutt i været over hele verden. Situasjonen har blitt så ekstrem at det mange steder er normal praksis at man må stå på årelange ventelister for å «få lov» til å kjøpe enkelte av modellene ny i butikk.

Den store etterspørselen har ført til at spesielt populære Rolex-modeller, som kronografen Daytona, går for langt mer på bruktmarkedet enn ny fra forhandler.

- Det blir som å stå utenfor Old Trafford uten billett. Folk er villige til å betale mer for en brukt Rolex hvis de ikke får tak i en ny. Markedet er slik nå selv om vi skulle ønske det ikke var sånn, sa Knut Lervik, eier av den autoriserte Rolex-forhandleren Lervik Ur, til vi.no i november.

- Ekstrem etterspørsel

Torsdag melder E24 at Rolex har økt prisene i Norge i forbindelse med årsskiftet, «angivelig for å cashe inn på ekstrem etterspørsel og et glohett bruktmarked».

Ifølge nettavisa har prisen på en 41 mm Rolex Datejust med hvitt gull rundt urskiva økt med 15 400 kroner - til en ny pris på 99 800.

Den såkalte «Batman»-versjonen (med blå og svart bezel) av sportsklokka GMT-Master II, har ifølge E24 økt med 15 200 kroner - fra 82 500 til 97 700 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer