Rolex med prissjokk: - Sinnssykt

- Jeg tror mange er overrasket over hvor stor denne økningen er.

PRISHOPP: Rolex har satt opp prisen kraftig på flere populære modeller i Norge, skriver E24. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix
PRISHOPP: Rolex har satt opp prisen kraftig på flere populære modeller i Norge, skriver E24. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har etterspørselen etter flere av klokkeprodusenten Rolex' modeller skutt i været over hele verden. Situasjonen har blitt så ekstrem at det mange steder er normal praksis at man må stå på årelange ventelister for å «få lov» til å kjøpe enkelte av modellene ny i butikk.

Den store etterspørselen har ført til at spesielt populære Rolex-modeller, som kronografen Daytona, går for langt mer på bruktmarkedet enn ny fra forhandler.

- Det blir som å stå utenfor Old Trafford uten billett. Folk er villige til å betale mer for en brukt Rolex hvis de ikke får tak i en ny. Markedet er slik nå selv om vi skulle ønske det ikke var sånn, sa Knut Lervik, eier av den autoriserte Rolex-forhandleren Lervik Ur, til vi.no i november.

- Ekstrem etterspørsel

Torsdag melder E24 at Rolex har økt prisene i Norge i forbindelse med årsskiftet, «angivelig for å cashe inn på ekstrem etterspørsel og et glohett bruktmarked».

Ifølge nettavisa har prisen på en 41 mm Rolex Datejust med hvitt gull rundt urskiva økt med 15 400 kroner - til en ny pris på 99 800.

Den såkalte «Batman»-versjonen (med blå og svart bezel) av sportsklokka GMT-Master II, har ifølge E24 økt med 15 200 kroner - fra 82 500 til 97 700 kroner.

- Sinnssykt

Det har åpenbart skapt reaksjoner.

«Det er helt sinnssykt», skriver et medlem på den lukkede Facebook-gruppen Klokkeriet.

«Når man har økonomi til å kjøpe klokker i hundretusenkronersklassen og prisen går opp med et par-tre greie seiko'r», skriver en annen, sammen med følgende gif-bilde:

ERTER: Gif-bilder er ofte et diskusjonstema i seg selv på Facebook-gruppa Klokkeriet. Skjermdump: Facebook
ERTER: Gif-bilder er ofte et diskusjonstema i seg selv på Facebook-gruppa Klokkeriet. Skjermdump: Facebook Vis mer

- Det er ingenting unormalt ved at Rolex oppjusterer prisene etter nyttår. Men jeg tror mange er overrasket over hvor stor denne økningen er, og ikke bare for de mest populære modellene i stål, sier redaktør for klokkebloggen Horae.no, Jørgen Erdahl, til E24.

Avisa viser videre til at selskapet har økt prisene internasjonalt, men at prisøkningen er mindre i både USA, Sveits og andre europeiske land.

Erdahl påpeker, i likhet med flere kjennere på Klokkeriet, at svekkelsen av den norske kronen kan være en del av forklaringen. Han viser også til at selskapet ikke har økt prisene i Norge på flere år.

- Rolex har fått en oppblomstring. Akkurat nå ser det ut til at vi kan vente en verdistigning på vintageklokker, sa smykke- og klokkeekspert hos auksjonshuset Blomqvist, Elin Ziegler, til vi.no i november.

Rolex var for øvrig det fjerde mest brukte søkeordet hos Finn.no i 2019.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer