Rolex-tyver på Tjuvholmen:
- Den tar jeg

Luksusklokke-ofre på gata i Oslo merket ingenting.

TYVER PÅ TJUVHOLMEN: To av Rolex-tyveriene fra klokkearmer skjedde på Tjuvholmen i forlengelsen av Aker Brygge, ifølge tiltalen i Oslo tingrett. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
TYVER PÅ TJUVHOLMEN: To av Rolex-tyveriene fra klokkearmer skjedde på Tjuvholmen i forlengelsen av Aker Brygge, ifølge tiltalen i Oslo tingrett. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før sankthans i sommer reagerte Oslo-politiet på at det var anmeldt påtagelig mange tyverier av kostbare armbåndsur fra privatpersoner på gata.

To spaningsgrupper i sivil tok seg rundt i sentrumsgatene sankthansaften lørdag 23. juni med skarpe øyne og ører. På toppen av sommerstemningen, var det fotballfest med flere tusen tilskuere til VM-kampen Sverige- Tyskland utendørs på Kontraskjæret og på puber på hvert hjørne.

Og der skjedde det igjen - 50 meter foran øynene på to politispanere. Siden har alle fire vært varetektsfengslet fram til rettssaken torsdag.

Det står ikke noe i straffeloven hvor lurt det er å veive rundt i sommernatta i en storby i kortermet skjorte med glinsende luksusklokke på bar arm.

Malere, mekaniker, musikkarbeider

Men det står veldig tydelig at det ikke er lov å stjele andres klokker. I Oslo tingrett torsdag startet straffesaken mot fem fingernemme menn mellom 26 og 31 år, som er tiltalt for fem grove klokketyverier og/eller medvirkning i dagene 19. til 24. juni. Sivile yrker: to malere, en bilmekaniker og en musikkarbeider, ifølge egne opplysninger i retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer