Roper varsko: - Ikke i nærheten

Næringsminister Iselin Nybø foreslår ytterligere milliardhjelp til uteliv og reiseliv. Bransjen er langt fra imponert.

Kompensasjonsordningen til serverings- og reiselivsnæringen blir forlenget, sier Iselin Nybø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag presenterte næringsminister Iselin Nybø (V) et forslag om å forsterke kompensasjonsordningen for serveringsbedrifter og reiselivsbedrifter.

Under pressekonferansen kom det fram at kontantstøtteordningen forlenges til februar 2021. I tillegg til å forlenge ordningen, vil kravet om at bedrifter må ha et 40 prosent omsetningsfall før de får støtte, senkes til 30 prosent.

Videre foreslås det å sette opp 2,8 milliarder til kompensasjonsordningen - som er en økning på 1,5 milliarder kroner fra forrige uke.

- Vi ønsker å takke ministeren for å se at vår del at kulturbransjen som sliter tungt, nemlig servering og uteliv, trenger hjelp. Når det er sagt så er ikke tiltakene i nærheten av sterke nok til å oppnå det regjeringen sier at de ønsker, sier utelivstopp Karl-Henning Svendsen til Børsen.

Han er administrerende direktør i NOHO Norway, som driver noen av Oslos største utesteder.

- Regjeringen har en ambisjon om å holde folk i arbeid. Det oppnår de ikke med den løsningen de legger fram nå, framholder han.

- Ikke nok

Svendsen viser til tre punkter de mener er essensielle for at man skal berge arbeidsplasser, og fortsatt ha et levende byliv etter pandemien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer