Roper varsko om skrekkregning

- Mye mer alvorlig enn for et år siden, sier NHO-topp om nedstengingen i Viken og Oslo.

LUKKER: Oslo har mer eller mindre vært stengt siden november. Nå følger gigantregionen Viken etter. Tusenvis av arbeidsplasser berøres. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LUKKER: Oslo har mer eller mindre vært stengt siden november. Nå følger gigantregionen Viken etter. Tusenvis av arbeidsplasser berøres. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Et skritt nærmere stupet, lyder dommen fra arbeidsgiverorganisasjonene etter at drastiske smitteverntiltak førte til nye runder med nedstengning på kort varsel i landets største region, Viken.

Fra Halden til Geilo må alle butikker, med noen få unntak, holde stengt. Fra før av er butikkene i Oslo mer eller mindre også lukket og stengt - slik de har vært siden november.

Gjennom mandagen haglet det med nyheter om store bedrifter som permitterer flere hundre personer. Regninga kan bli gigantisk.

Milliardregning

Bedriftene har nemlig ti dagers lønnsplikt ved permittering.

På forespørsel fra Børsen anslår Virke at arbeidsgivere i Viken, Oslo, Bodø, Brønnøy, Færder, Tønsberg og Holmestrand har lønnsutgifter på 180 millioner kroner per dag til arbeidstakere som ikke får drevet med inntektsbringende aktivitet som følge av nedstengningene.

«For 10 dager, som er lønnspliktperioden i dag, blir kostnaden i alt 1,8 milliarder kroner for disse virksomhetene», skriver Virke i en e-post til Børsen.

«Virke mener at samfunnet ikke kan pålegge de nedstengte virksomhetene å bære hele denne kostnaden alene», heter det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer