Hammerfest:

Roper varsku: - Vi er blakke

Kommunens nye økonomisjef fikk hakeslepp over regnskapet. Nå erklærer han krisetilstand.

ERKLÆRER KRISE: Hammerfest kommunes økonomisjef kalte inn til hastemøte mandag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ERKLÆRER KRISE: Hammerfest kommunes økonomisjef kalte inn til hastemøte mandag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- Det er ikke mer penger igjen. Lommene er tomme og Hammerfest kommune er blakk. Vi er i en krisesituasjon og det er fullstendig uansvarlig om vi ikke umiddelbart kutter og omstrukturerer hele driften, lød den brutale beskjeden fra Luis Alejandro under et ekstraordinært møte med formannskapet mandag, skriver iFinnmark.

Han er Hammerfest kommunes nye økonomisjef, og har hatt stillingen i knappe tre måneder. Han har fått en utakknemlig oppgave.

Regionavisa skriver at kommunen aldri skal havne under 100 millioner på konto. Da lønna til kommunens ansatte ble utbetalt i midten av desember i fjor, var det ti millioner igjen. I mai ble lønna forsinka. Først nå bli politikerne orientert, står det.

- Alvorlig mye penger

Årsaken til at kommunen nå må skrape på bunn er et forbruk langt forbi det som er vanlig for tilsvarende kommuner.

- Vi har et enormt overforbruk per innbygger. Langt over det som er normalt. Her snakker vi rundt 50 prosent mer enn andre kommuner, det er ingen som kan nærme seg vår i forbruk, sa Alejandro under møtet blant annet, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.