Rørledning lekker. Mistenker angrep

Trykket har falt i gassrørledningen Nord Stream 1, opplyser operatøren mandag kveld. Det skjer etter at det ble observert en lekkasje i Nord Stream 2 tidligere.

BEKYMRET: Kreml-talsmann Dmitrij Peskov er svært bekymret for lekkasjene på Nord Stream-ledningene. Foto: Sputnik / Sergey Guneev / Kremlin via REUTERS / NTB
BEKYMRET: Kreml-talsmann Dmitrij Peskov er svært bekymret for lekkasjene på Nord Stream-ledningene. Foto: Sputnik / Sergey Guneev / Kremlin via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sier at han er «svært bekymret» over situasjonen, etter at det mandag kveld begynte å lekke fra den ene Nord Stream-gassledningen, og få timer seinere ble konstatert to lekkasjer på den andre.

- Ingenting kan utelukkes, svarte Peskov på spørsmål om sabotasje kan være årsak til skadene.

Russland krever en rask etterforskning for energisikkerheten til «hele kontinentet».

- Veldig stort hull

En som også er bekymret er direktør for den danskie Energistyrelsen, Kristoffer Böttzauw.

Han sier at de ikke vet hvordan ledningene ser ut på nåværende tidspunkt.

- Men vi kan konstatere at det lekker veldig mye gass ut. Det er ikke en liten sprekk det er snakk om. Det er et veldig stort hull, sier Böttzauq til Berlingske.

Han kan ikke si noe om hva som er årsaken til gasslekkasjene.

- Men det jeg kan si er at det er ytterst sjelden at det er skader på sånne gassrør. Og når det skjer tre hendelser innen veldig kort tid, så vekker det naturligvis sterk bekymring fra vår side, sier han.

- Usedvanlig

Danmarks statsminister Mette Frederiksen mener lekkasjene på Nord Stream-rørledningene er alvorlig, og at sabotasje ikke kan utelukkes, melder DR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer