Roser Norge

OECD mener Norge er godt rustet for coronausikkerhet i tiden framover.

ROS: Norge får coronaros av OECD, som mener vi står godt rustet mot usikkerheten som møter verden i tiden framover. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ROS: Norge får coronaros av OECD, som mener vi står godt rustet mot usikkerheten som møter verden i tiden framover. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Organisasjon for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) gir i sin ferske rapport «Economic Outlook» ros til Norge.

«Norge er i en relativt god posisjon for å håndtere usikkerhetene framover», lyder dommen fra OECD.

Ros

Organisasjonen mener det er noen faktorer som gjør at Norge har klart å forhindre verre sosioøkonomisk skade. For det første har Norges Bank bidratt med svært viktig støtte, blant annet med nullrentepolitikk og utvidede låneprogrammer for bankene.

«Norges relativt sett store offentlige sektor, omfattende velferdssystem og tilsvarende høye beskatning har vært veldig viktig for en automatisk stabilisering», skriver OECD.

De peker også på fleksibiliteten i oljepengebruken, som gjør at man kan gå utover handlingsregelen når situasjonen tilsier det.

OECD anslår at Norges BNP vil gå fra minus 3,2 prosent i år til en vekst på 3,1 prosent neste år og 1,4 prosent i 2022.

Få dødsfall

Tiltak i statsbudsjettet for neste år vil bidra til gjeninnhentingen ved å få flere tilbake i jobb, styrke forutsetningene for næringslivet og bidra til grønn omstilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.