Invasjonen av Ukraina:

Rubelen nesten tilbake: - Overrasket

Selv om de økonomiske sanksjonene har haglet over Russland har rubelen hentet seg inn igjen.

PÅ VEI TILBAKE: Rubelen har de siste dagene styrket seg i verdi. Foto: Kacper / Pempel Reuters / NTB
PÅ VEI TILBAKE: Rubelen har de siste dagene styrket seg i verdi. Foto: Kacper / Pempel Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det er seks uker siden Russland invaderte Ukraina og Vesten innførte strenge økonomiske sanksjoner. Blant annet er hundrevis av russere ilagt innreiseforbud, verdiene deres er fryst og det er forbudt å handle med den. Det samme er en rekke selskaper og flere banker.

I starten av krigen stupte den russiske valutaen rubel, og Moskva-børsen var stengt fram til nylig. Vesten satte i gang en økonomisk krig mot Russland, som så ut til å fungere.

I starten av invasjonen var rubelen «verdiløs» og én dollar kostet 7. mars skyhøye 150 rubler.

Opptur

Russland har imidlertid svart med knallharde grep for å bevare rubelens verdi - noe som ser ut til å fungere. Sentralbanken har blant annet hevet styringsrenta til 20 prosent, utenlands valuta er suspendert og det er satt begrensninger i handel på børsen.

29. mars fikk rubelen et kraftig hopp på 10 prosent etter flere dager med stigning. Det kommer i kjølvannet av nyheter om framgang i forhandlingene mellom Russland og Ukraina tirsdag etter middag.

Dollaren koster onsdag 85 rubler, og er på vei tilbake til verdien før invasjonen - 75 rubler på en dollar. Flere selskaper går også kraftig opp på Moskva-børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer