Jarle Andhøy:

- Runddans i flere tiår

Jarle Andhøy er fornøyd, men gir Bane Nor det glatte lag etter forliket. - Vi er fornøyde med at vi har fått en løsning i saken, sier Bane Nor.

FORNØYD, MEN: Andhøy mener Bane Nor har opptrådt kritikkverdig. Foto: Heiko Junge / NTB
FORNØYD, MEN: Andhøy mener Bane Nor har opptrådt kritikkverdig. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Vi er fornøyd med løsning, men finner det under enhver kritikk at Bane Nor i flere tiår driver aktiv villedning av både Bydel Ullern og naboer for å unnlate å innrette seg etter de enkle forvaltningsmessige pålegg de er gitt, sier Jarle Andhøy til Børsen.

I mars ble det kjent at eventyreren og naboer går til sak mot Bane Nor fordi de hevder nabolaget de bor i, plages av støy.

Som Børsen kunne melde torsdag, har partene nylig inngått forlik.

Bane Nor er forelagt kritikken fra Andhøy. Presseansvarlig Anne Kirkhusmo skriver i en kommentar til Børsen:

- Vi er fornøyde med at vi har fått en løsning i saken, og at vi har inngått forlik. Vi skal vedlikeholde støyskjermen i år, og i tråd med avtalen bytte den med en støyskjerm som er i henhold til dagens standard når tida er moden for det.

Andhøy mener imidlertid at konstruksjonen i det aktuelle området i dag, ikke kan regnes som støyskjermer.

Skal skifte støyskjerm

I forliket, som Børsen har fått tilgang på, framgår det at Bane Nor skal skifte ut eksisterende støyskjerm i området ved en rekke adresser i Bestumveien og Sigurd Iversens vei i Oslo.

Ny støyskjerm skal være cirka tre meter høy over jernbanesporet.

Bane Nor vil sørge for prosjektering, byggesøknad og annet forarbeid som er nødvendig for å oppføre ny støyskjerm. Det tas imidlertid forbehold om godkjenning av plan- og bygningsmyndighetene, men Bane Nor skal starte søknadsprosessen i tide slik at godkjenning kan oppnås innen 1. juli 2027.

- Runddans i flere tiår

Selv om partene nå er kommet til enighet, mener Andhøy at Bane Nor har opptrådt kritikkverdig gjennom en årrekke.

- Bydel Ullern - Bane Nor (tidligere Jernbaneverket) og statsforvalter har gått i runddans i flere tiår uten å oppnå noe som helst annet enn å drive ansvarsfraskrivelse og trenering, i praksis å kaste bort fellesskapets ressurser på resultatløs saksbehandling, hevder han og legger til:

- Dersom det offentlige hadde brukt midlene på å oppføre støyskjerm framfor uvettig «saksbehandling» kunne de bygget ny støyskjerm fra Bestum til Gamlebyen for samme beløpet.

Bane Nor skal oppføre ny støyskjerm seinest i 2030. Videre i forliket står det at Bane Nor ikke garanterer for hvilken støydempingseffekt ny skjerm vil ha.

Dagens støyskjerm skal Bane Nor vedlikeholde i løpet av 2023, slik at den blir tett.

Partene dekker sine egne saksomkostninger, og naboene frafaller erstatningskrav mot Bane Nor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer