Airbnb

Rundlurt i millionbløff

Airbnb ble børsnotert i desember 2020, men allerede tre år tidligere ble en investor rundlurt og svindlet for store summer. Nå etterforskes saken både i Sveits og USA.

SVINDLET: Nylig ble det kjent at en svindler i 2017 utga seg som ansatt i et kapitalforvaltningsselskap og svindlet en investor for over 1 million dollar. Vedkommende trodde selv det var investering i aksjer. Foto: AFP
SVINDLET: Nylig ble det kjent at en svindler i 2017 utga seg som ansatt i et kapitalforvaltningsselskap og svindlet en investor for over 1 million dollar. Vedkommende trodde selv det var investering i aksjer. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Gjennom et rettsdokument ble det i helga avslørt at en svindler i oktober 2017 utga seg som ansatt i et internasjonalt kapitalforvaltningsselskap og tilbød en investor muligheten til å kjøpe aksjer i selskapet Airbnb, tre år før selskapet ble børsnotert.

Saken ble først omtalt i Forbes.

Overførte millionbeløp

Offeret, som ikke er navngitt i saken, overførte først 40 000 dollar for aksjene vedkommende hadde blitt lovet. I desember ble det overført ytterligere 40 000 dollar, og i løpet av de påfølgende månedene, fram til februar 2019, ytterligere 990 000 dollar.

I februar 2019 besøkte offeret i saken den ikke navngitte kapitalforvaltningsvirksomheten og fikk seg en uhyggelig overraskelse, da vedkommende forsto at det ikke var forhandlet om aksjer, men at det hele var svindel.

Justisdepartementet på saken

Investoren prøvde gjentatte ganger å få tak i selskapet på telefon uten hell. I januar 2020 henvendte vedkommende seg til sveitsiske etterforskere for hjelp, og informerte om at han selv var fra landet. Noe mer informasjon om offerets identitet er ikke kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.