Ramon «Hushpuppi» Abbas:

Rundlurte eliten - må i fengsel

Luksuslivet i Dubai blir byttet ut med amerikanske murer etter svindeltokt.

BURES INNE: Etter omfattende svindel er luksuslivet Ramon Abbas velvillig viste fram i sosiale medier over. Foto: Instagram / Hushpuppi
BURES INNE: Etter omfattende svindel er luksuslivet Ramon Abbas velvillig viste fram i sosiale medier over. Foto: Instagram / Hushpuppi Vis mer
Publisert

I flere år viste Ramon Abbas fram luksuslivet sitt på sin nå slettede Instagram-konto. Under navnet Hushpuppi delte han bilder av svindyre biler, luksusklær og eksklusive klokker. Hverdagen til den nå 40 år gamle mannen var gullkantet og glamorøs.

2,8 millioner mennesker fulgte nå med på Abbas' overdådige liv i Dubai gjennom Instagram. På Snapchat gikk han under navnet «Billionaire Gucci Master». Selv omtalte han seg som eiendomsmegler - et ganske langt stykke fra sannheten.

En helt annen livsstil enn den han vokste opp med - i det fattige strøket Oworonshoki i Nigeria, der han jobbet på marked med moren. Faren jobbet som taxisjåfør.

Svindlet for millioner

De siste to åra har 40-åringen tilbrakt langt utenfor luksusens rekkevidde - i varetekt. Det er heller ingenting som tyder på at han det neste tiåret kommer til å kle seg i designerklær igjen.

Abbas fylte nemlig ikke opp lommeboka på redelig vis - han startet sin karriere som storsvindler som såkalt «Yahoo-gutt». Begrepet stammer fra den første gratis epost-tjenesten i Negeria - Yahoo, og dreier seg om identitetssvindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer