«Rushtidsavgift» på strøm:
- Hårreisende

Fra nyttår blir det vesentlig dyrere å bruke strøm på dagen enn om natten. Rødt ber regjeringen avlyse avgiftsgrepet som skal få oss til å bruke strøm jevnere gjennom døgnet.

DYRT: Nettleien går til å vedlikeholde og utvikle strømnettet. Det trengs store investeringer når blant annet transportsektoren skal elektrifiseres. For å minske presset innføres det en rushtidsavgift på strøm fra nyttår. Foto: Marius Helge Larsen / NTB
DYRT: Nettleien går til å vedlikeholde og utvikle strømnettet. Det trengs store investeringer når blant annet transportsektoren skal elektrifiseres. For å minske presset innføres det en rushtidsavgift på strøm fra nyttår. Foto: Marius Helge Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Strømprisene er allerede rekordhøye, men det er bare å stålsette seg hvis du planlegger å bruke strøm på dagtid etter nyttår.

Da innføres det «rushtidsavgift» på strøm, det vil si at nettleien er høyere når forbruket er høyest. Leien settes ned tilsvarende om natten, og meningen er ikke at totalt innbetalt nettleie skal øke for det norske folk.

- Fra 1. januar kommer det flere nye og kreative avgifter. Den ene er en økning i nettleien som NVE har gitt klarsignal til. I tillegg til dette kommer «rushtidsavgiften» på strøm som Solberg-regjeringen vedtok at skal innføres. Også denne innføres fra 1. januar om ikke den nye regjeringen gjør noe, sier Sofie Marhaug som er energipolitisk talsperson i Rødt og nestleder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Så dyrt blir det

Den økte nettleien vil ikke merkes for forbrukerne siden elavgiften reduseres, får Dagbladet bekreftet fra Elvia, Norges største nettselskap.

Men «rushtidsavgift» blir det for norske strømkunder. Nøyaktig hvordan den nye lettleien vil fungere for den enkelte strømkunde er avhengig av nettselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer