Finland:

Russerne strømmer til - skaper sinne

Finske politikere raser etter at tusener av russiske turister igjen har begynt å strømme over grensene.

ÅPNET: Sjef for den finske grensepasseringen Imatra, Antti Vahe, titter mot den russiske siden av grensa. Etter at russere tidligere i juli igjen fikk komme inn i landet etter to års coronastenging, har nå en rekke politikere tatt til orde for å stanse turistvisum til landets borgere. Foto: Essi Lehto / Reuters
ÅPNET: Sjef for den finske grensepasseringen Imatra, Antti Vahe, titter mot den russiske siden av grensa. Etter at russere tidligere i juli igjen fikk komme inn i landet etter to års coronastenging, har nå en rekke politikere tatt til orde for å stanse turistvisum til landets borgere. Foto: Essi Lehto / Reuters Vis mer
Publisert

For kort tid siden åpnet Finland og Russland grensa mellom seg etter to år med pandemistenging.

I etterkant tok et av de største opposisjonspartiene i Finland, Samlingspartiet, til orde for å stanse utstedelse av turistvisum til russere.

Forslaget har bred politisk støtte, også fra lederen til parlamentsgruppa til SDP, partiet til statsminister Sanna Marin, melder rikskringkasteren YLE.

Flere partier har svart med å etterspørre en større beslutning for hele Schengenområdet.

En slik beslutning vil også bety stans i turistvisum for russere til Norge.

Kjølig

Tross de svært kjølige relasjonene til Russland etter dets invasjon av Ukraina har ikke finske myndigheter sluttet å utstede turistvisum til russiske borgere.

Russiske turister har i mer normale tider reist til Finland i stort antall. Ifølge nettavisa Barents Observer reiste over fem millioner russere til Finland i løpet av de første ni månedene i 2015.

Grensa mellom Russland og Finland har imidlertid vært stengt så godt som hele koronapandemien.

«Sjokkbehandling»

Diskusjonen har ikke gått upåaktet hen i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer