Russernes kart-tabbe - la ut riktig kart

Den russiske ambassaden i Sverige latterliggjøres på Twitter etter å ha publisert et kart som skulle illustrere drivstoffprisene i Europa.

KART: Den russiske ambassaden i Sverige fulgte internasjonal rett og markerte områder Russland ulovlig har annektert som deler av Ukraina i et kart de la ut på Twitter. Screenshot: Russlands utenriksdepartement.
KART: Den russiske ambassaden i Sverige fulgte internasjonal rett og markerte områder Russland ulovlig har annektert som deler av Ukraina i et kart de la ut på Twitter. Screenshot: Russlands utenriksdepartement. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På kartet var nemlig både Donbas og Krimhalvøya markert med samme farge som resten av Ukraina, selv om Russland ulovlig har annektert disse områdene.

- Vi legger merke til at ikke alle utenlandske kilder viser Russlands kart korrekt, skriver ambassaden i en rettelse, ifølge Expressen.

Bensinpriser

Tabben skjedde tirsdag ettermiddag da den russiske ambassaden i Stockholm lastet opp et kart av Europa på Twitter for å illustrere bensinprisene.

- Bensinpriser per liter, 9. januar 2023, skriver ambassaden i sin twittermelding.

På kartet er Krimhalvøya, som Russland annekterte ulovlig i 2014, markert i samme farge som resten av Ukraina. Også Donetsk og Luhansk, som Russland annekterte ulovlig i høst, er markert med samme farge som resten av Ukraina.

Tabben går ikke ubemerket hen og blir latterliggjort.

- Til slutt

- Når den russiske ambassaden forsøkte å skremme oss med gass, men de viste seg å publisere det korrekte kartet over Ukraina. Krim er Ukraina, Donetsk er Ukraina, Luhansk er Ukraina, skriver det ukrainske parlamentsmedlemmet Oleksij Honcharenko på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer