Russernes kart-tabbe - la ut riktig kart

Den russiske ambassaden i Sverige latterliggjøres på Twitter etter å ha publisert et kart som skulle illustrere drivstoffprisene i Europa.

KART: Den russiske ambassaden i Sverige fulgte internasjonal rett og markerte områder Russland ulovlig har annektert som deler av Ukraina i et kart de la ut på Twitter. Screenshot: Russlands utenriksdepartement.
KART: Den russiske ambassaden i Sverige fulgte internasjonal rett og markerte områder Russland ulovlig har annektert som deler av Ukraina i et kart de la ut på Twitter. Screenshot: Russlands utenriksdepartement. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På kartet var nemlig både Donbas og Krimhalvøya markert med samme farge som resten av Ukraina, selv om Russland ulovlig har annektert disse områdene.

- Vi legger merke til at ikke alle utenlandske kilder viser Russlands kart korrekt, skriver ambassaden i en rettelse, ifølge Expressen.

Bensinpriser

Tabben skjedde tirsdag ettermiddag da den russiske ambassaden i Stockholm lastet opp et kart av Europa på Twitter for å illustrere bensinprisene.

- Bensinpriser per liter, 9. januar 2023, skriver ambassaden i sin twittermelding.

SIKKERHETSBRUDD: Ukrainske styrker stjal en russisk radio gi fikk tilgang til russernes samband. Vis mer

På kartet er Krimhalvøya, som Russland annekterte ulovlig i 2014, markert i samme farge som resten av Ukraina. Også Donetsk og Luhansk, som Russland annekterte ulovlig i høst, er markert med samme farge som resten av Ukraina.

Tabben går ikke ubemerket hen og blir latterliggjort.

- Til slutt

- Når den russiske ambassaden forsøkte å skremme oss med gass, men de viste seg å publisere det korrekte kartet over Ukraina. Krim er Ukraina, Donetsk er Ukraina, Luhansk er Ukraina, skriver det ukrainske parlamentsmedlemmet Oleksij Honcharenko på Twitter.

GRAND SLAM: Et russisk flagg på stadion under Australian Open har fått turneringen til å endre på reglene. Video: Discovery+/MAX Vis mer

- Til slutt følger det russiske utenriksdepartementet internasjonal rett. Russlands ambassade i Sverige publiserte et kart der Krim var markert som Ukrainas terrritorium. Russiske terrorister vet at de vil bli sparket ut fra halvøya. Fordi alt som er ulovlig, er skjørt. Krim var, er og vil for alltid være ukrainsk, skriver Ukrainas viseutenriksminsiter Emine Dzheppar på Twitter.

Noen lesere påpeker også at ambassaden har valgt å oppgi bensinprisene i amerikanske dollar og ikke russiske rubler.

Seint tirsdag la den russiske ambassaden uten en «korreksjon», skriver Expressen.

- Vi legger merke til at ikke alle utenlandske kilder viser Russlands kart korrekt. Det riktige kartet er følgende! skriver ambassaden sammen med et kart som viser Krimhalvøya, Donetsk og Luhansk med russiske farger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer