Georgia:

Russisk cruiseskip kjeppjagd

Passasjerene møtt av egg og flasker. Nå droppes ruta.

IKKE VELKOMMENT: Demonstranter, med blant annet det ukrainske nasjonalflagget og belarusiske motstandssymboler, gir klart uttrykk for hva de mener om det russiske skipets anløp i Batumi mandag. Foto: Ukrinform/Shutterstock/NTB
IKKE VELKOMMENT: Demonstranter, med blant annet det ukrainske nasjonalflagget og belarusiske motstandssymboler, gir klart uttrykk for hva de mener om det russiske skipets anløp i Batumi mandag. Foto: Ukrinform/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anløpet av det russiske cruiseskipet «Astoria Grande» i den georgiske havnebyen Batumi mandag gikk slett ikke som planlagt. De 800 passasjerene ble møtt av horder av lokale georgiere som viste dem fingeren samt kastet egg og flasker, og skipet så seg til slutt nødt til å lette anker og dra - trolig for godt.

Den georgiske regjeringen ønsker russiske turister velkommen, men virker å ha undervurdert den kraftige antirussiske stemningen i store deler av befolkningen, som

1. er sterke motstandere av krigen i Ukraina, og

2. har friskt i minne at de georgiske regionene Sør-Ossetia og Abkhasia i praksis er selvstyrte republikker under russisk beskyttelse.

Droppet

«Astoria Grande» skal etter planen seile til Batumi to ganger i uka fra den nærliggende russiske OL-byen Sotsji - men mandagens anløp blir etter mye å dømme det siste: På cruiseselskapets hjemmeside er nå byen droppet til fordel for havner langs den tyrkiske kysten, ifølge den russiske avisa Oreanda.

Skipet med de russiske turistene la først til kai torsdag. Lokale georgiere lot seg ifølge BBC kraftig provosere av passasjerer som stadig kom med uttalelser til støtte for Russlands rolle i Sør-Ossetia og Abkhasia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.