Russisk gigant krever drapssvar

Russisk aluminiumskjempe med høyst uvanlig uttalelse.

KLAR MELDING: Det russiske selskapet Rusal har bedt om en uavhengig etterforskning etter drapene i Butsja. Foto: Reuters / Ilya Naymushin / NTB
KLAR MELDING: Det russiske selskapet Rusal har bedt om en uavhengig etterforskning etter drapene i Butsja. Foto: Reuters / Ilya Naymushin / NTB Vis mer
Publisert

I starten av mars ble russiske styrker anklaget for å ha drept et stort antall sivile mens de okkuperte byen Butsja utenfor Ukrainas hovedstad Kyiv.

Nær 300 mennesker ble funnet drept, og bilder fra det blodige angrepet har rystet verdenssamfunnet.

Ledere i Vesten har krevd en grundig etterforskning etter hendelsen. Russland har på sin side avvist beskyldninger om krigsforbrytelser i forbindelse med Butsja-drapene.

- Streng straff

Det er høyst uvanlig at store russiske selskaper uttaler seg offentlig om konflikten i Ukraina. Derfor vekker det oppsikt at den russiske aluminium-giganten Rusal nå går ut og krever svar på hvem som sto bak massedrapet i Butsja.

Selskapet, som er et av verdens største innen aluminiumsproduksjon, etterlyser full etterforskning. Videre bes det om at den gjennomføres av uavhengige internasjonale eksperter. Det melder Reuters.

- Vi støtter en objektiv og upartisk etterforskning av denne forbrytelsen og krever at gjerningspersonene får en streng straff, skriver styreleder Bernard Zonneveld i en offentlig uttalelse, gjengitt av nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.