Russisk gigant krever drapssvar

Russisk aluminiumskjempe med høyst uvanlig uttalelse.

KLAR MELDING: Det russiske selskapet Rusal har bedt om en uavhengig etterforskning etter drapene i Butsja. Foto: Reuters / Ilya Naymushin / NTB
KLAR MELDING: Det russiske selskapet Rusal har bedt om en uavhengig etterforskning etter drapene i Butsja. Foto: Reuters / Ilya Naymushin / NTB Vis mer
Publisert

I starten av mars ble russiske styrker anklaget for å ha drept et stort antall sivile mens de okkuperte byen Butsja utenfor Ukrainas hovedstad Kyiv.

Nær 300 mennesker ble funnet drept, og bilder fra det blodige angrepet har rystet verdenssamfunnet.

Ledere i Vesten har krevd en grundig etterforskning etter hendelsen. Russland har på sin side avvist beskyldninger om krigsforbrytelser i forbindelse med Butsja-drapene.

- Streng straff

Det er høyst uvanlig at store russiske selskaper uttaler seg offentlig om konflikten i Ukraina. Derfor vekker det oppsikt at den russiske aluminium-giganten Rusal nå går ut og krever svar på hvem som sto bak massedrapet i Butsja.

Selskapet, som er et av verdens største innen aluminiumsproduksjon, etterlyser full etterforskning. Videre bes det om at den gjennomføres av uavhengige internasjonale eksperter. Det melder Reuters.

- Vi støtter en objektiv og upartisk etterforskning av denne forbrytelsen og krever at gjerningspersonene får en streng straff, skriver styreleder Bernard Zonneveld i en offentlig uttalelse, gjengitt av nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer