Russisk kollaps i «italienske Moskva»

Etter massiv økning i økonomien til den lille byen Scalea det siste tiåret, kan de i år slite når de russiske turistene ikke kommer.

SCALEA: Den lille byen har 11 000 innbyggere, men rundt 30 eiendomsselskap. Foto: Salvatore Migliari / CC BY 3.0
SCALEA: Den lille byen har 11 000 innbyggere, men rundt 30 eiendomsselskap. Foto: Salvatore Migliari / CC BY 3.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere steder i Europa der det vanligvis kryr av turister, vil merke en tørke i sommer. Det gjelder spesielt steder hvor russiske turister pleier å feriere. I byen Scalea pleier det å være flere russere som kjøper billig eiendom og bruker mye penger.

I år er det ingen russere å se. Som følge av den russiske invasjonen av Ukraina, har blant annet alt av flyginger mellom Italia og Russland blitt bannlyst. Det merker både eiendomsmeklere og restauranteiere det på økonomien.

- Normalt er det flere russere her. Nå er det ikke en eneste en, sier Salvatore, som er kelner, til The Guardian.

Han håper på at russiske turister snart vil ta turen tilbake.

- De bruker mye penger, så hvis krigen snart tar slutt kan de rekke sommerferien.

- Allerede på null

Også eiendomsmekleren Nicola Rotondora kjenner på sanksjonene som Russland er ilagt. Hans selskap, Rotondora Costruzioni, pleier vanligvis å ha haugevis av russiske kjøpere og turister.

- Nå er vi allerede på null. Russerne kommer ikke lenger, de er avskåret, sier Rotondora til The Guardian.

Han har, som de fleste andre i Scalea, lagt om språket til russisk i tillegg til italiensk. På reklameplakatene utenfor er det skrevet på begge språk, det samme er detaljene for eiendommene som er annonsert for salg i vinduet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer