Oligarker

Russisk luksusyacht sporløst forsvunnet

En luksusyacht, som knyttes til en russisk oligark, og som ble beslaglagt av myndighetene i Kroatia i fjor, er nå forsvunnet. Flere personer mistenkes for å være involvert.

GODE VENNER: Russlands president, Vladimir Putin, sammen med den russiske oligarken Alisjer Usmanov. Nå er en yacht, som er knyttet til Usmanov, sporløst forsvunnet fra ei havn i Kroatia. Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
GODE VENNER: Russlands president, Vladimir Putin, sammen med den russiske oligarken Alisjer Usmanov. Nå er en yacht, som er knyttet til Usmanov, sporløst forsvunnet fra ei havn i Kroatia. Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Den 113 fot lange yachten «Irina VU» ble beslaglagt av myndighetene i Kroatia i juli i fjor.

Den er én av en rekke farkoster som knyttes til russiske oligarker, og som er blitt beslaglagt som en del av sanksjonene siden invasjonen i Ukraina. Nå viser det seg imidlertid at skipet er forsvunnet på mystisk vis, melder Expressen og siterer kroatiske medier.

Fredag ble flere mistenkte personer brakt inn til avhør. Flere av hjemmene deres og andre steder ble dessuten ransaket, melder AP. De melder også at sikkerheten rundt de andre beslaglagte yachtene er trappet opp.

- Nær venn

«Irina VU» skal være registrert på Irina Viner, som er eller var ektefellen til den russiske oligarken Alisjer Usmanov. Usmanov, som tidligere eide Premier League-laget Arsenal, beskrives som «en nær venn» av Russlands president Vladimir Putin og har blitt kalt Putins favorittoligark.

Yachten skal ha ligget beslaglagt i en havn i Betina sammen med fire andre båter da den forsvant.

«Irina VU» ble bygd i Storbritannia i 2012 og skal ha en verdi på om lag 53,6 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.