- Russisk milliardær pågrepet

Russisk politi skal ha pågrepet generalsønnen og milliardæren Aleksej Korotajev (36) i Moskva. Han skal være etterlyst av Interpol.

- PÅGREPET: Milliardæren Aleksej Korotajev skal torsdag i forrige uke ha blitt pågrepet av russisk politi i Moskva. Foto: Baza
- PÅGREPET: Milliardæren Aleksej Korotajev skal torsdag i forrige uke ha blitt pågrepet av russisk politi i Moskva. Foto: Baza Vis mer
Publisert

Torsdag i forrige uke skal den 36 år gamle russiske milliardæren Aleksej Korotajev ha blitt pågrepet på Kutuzovskaja T-banestasjon litt utenfor Moskva sentrum.

Det melder det russiske nyhetsmediet Baza på Telegram.

Påtalemyndigheten i Sveits mistenker Korotajev for bedrageri og økonomisk mislighold, og har etterlyst 36-åringen gjennom den internasjonale politiorganisasjonen Interpol, skriver Moscow Times, som også omtaler nyheten.

Dømt for bedrageri

Aleksej Korotajev bærer samme fornavn som sin far, en høytstående SVR-general. SVR er Russlands utenlandsetterretning, og er beryktet i og utenfor Russland, deriblant for en rekke utenomrettslige attentater.

Generalsønnen og milliardæren og Aleksej Korotajev har angivelig tjent sin formue i finansbransjen.

I 2017 ble Korotajev dømt til tre års fengsel i Emiratene for bedrageri, men sonet aldri straffen:

I stedet betalte han en bot på 2000 euro og ble løslatt seks måneder seinere, ifølge Moscow Times.

- Etterlyst i fjor

Korotajev skal lenge ha bodd i Sveits, og skal ha blitt etterlyst av sveitsiske myndigheter i fjor. Det er uklart hvor 36-åringen skal ha befunnet seg i mellomtida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer