Invasjonen av Ukraina:

Russisk oligark tapte i retten

Aleksej Kuzmitsjev fikk adressen publisert av franske myndigheter.

FORSØKTE Å SELGE: Aleksej Kusmitsjev forsøkte å selge New York-leiligheten i september. Nå er han sanksjonert av flere myndigheter. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
FORSØKTE Å SELGE: Aleksej Kusmitsjev forsøkte å selge New York-leiligheten i september. Nå er han sanksjonert av flere myndigheter. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I slutten av februar, som straff for krigen mot Ukraina, satte vestlige myndigheter i gang en klappjakt på russiske oligarker og deres verdier. Flere hundre russere som antas å muliggjøre den brutale krigen har fått verdier frosset og er blitt nektet innreise enn rekke steder.

Blant dem som er sanksjonert av EU er den russiske milliardæren Aleksej Kuzmitsjev (59). I begrunnelsen skriver EU at han er en av Alfa Group-konglomeratets største aksjeeiere, og er antatt som en av Russlands mest innflytelsesrike personer.

Blant annet skal president Vladimir Putins datter, Maria Vorontsova, ha drevet et veldedighetsprosjekt finansiert av Alfa Bank. Det skal Putin ha belønnet med politisk hjelp til bankens investeringsplaner, som takk for bankens lojalitet.

Fryktet for familien

Franske myndigheter publiserte derfor en liste over eiendommer som var fryst i Frankrike som følge av sanksjonene. Der dukket det blant annet opp en leilighet i Paris og en villa på Den franske riviera. Hvem som eier de fryste eiendommene er imidlertid ikke identifisert.

Til tross for det var ikke rikingen spesielt begeistret over å få adressene sine publisert på weben. Ifølge Bloomberg mener Kuzmitsjev at publiseringen satte familien hans i fare, og gikk derfor rettens vei for å få fjernet adressene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer