Russisk olje på «billigsalg»: - Eksepsjonelt

India har handlet russisk olje i store kvanta siden invasjonen. Nå selges den med «eksepsjonell rabatt», ifølge analytiker.

RABATT: Russland selger nå oljen sin på rabatt, som følge av de massive reaksjonene på Ukraina-krigen. Det nyter enkelte land godt av. Foto: Martin Meisser / AP / NTB
RABATT: Russland selger nå oljen sin på rabatt, som følge av de massive reaksjonene på Ukraina-krigen. Det nyter enkelte land godt av. Foto: Martin Meisser / AP / NTB Vis mer
Publisert

Siden Ukraina-invasjonen har oljeprisen skutt voldsom fart, og prisstigningen knyttes til krigen og Vestens sanksjoner mot russisk oljeeksport.

Flere land har tatt til orde for å stanse import av russisk olje, som en reaksjon på Ukraina-angrepet. Et argument er at Russland bruker inntektene til å finansiere krigen.

Det gjelder imidlertid ikke alle.

Siden begynnelsen av mars er seks millioner fat russisk olje blitt lastet og er på vei til India. Det er en betydelig oppgang, og New Delhi planlegger å kjøpe enda mer russisk olje på «billigsalg», ifølge bransjeeksperter, melder CNBC.

Asia-giganter trapper opp

Ifølge kanalen får nemlig Kina og India kjøpt russisk olje rundt 20 prosent under markedspris. Med dagens oljepriser vil det innebære over 20 dollar rabatt per fat.

Ifølge oljeanalytiker i Arctic Securites, Ole-Rikard Hammer, er det ingen tvil om at den russiske oljen nå rabatteres i markedet.

- Det må de for å få flyttet den, og det har å gjøre med sanksjonene, og ikke så mye direkte - bare USA har et importforbud, men det er betydelige direkte sanksjoner mot banker, sier Hammer til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer