Børsen avslører:

Russisk olje til Norge: - Skuffende

Akkurat nå kjøper Norge olje fra Russland.

TUNG LAST: Oljetankeren «Ust Luga» ligger tunglastet utenfor Slagentangen torsdag ettermiddag. Esso Norge bekrefter at de er mottakere av deler av lasten. Foto: Bjørn Langsem
TUNG LAST: Oljetankeren «Ust Luga» ligger tunglastet utenfor Slagentangen torsdag ettermiddag. Esso Norge bekrefter at de er mottakere av deler av lasten. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke forlot den Hongkong-registrerte oljetankeren «Ust Luga» en russisk havn ved samme navn. Fra havna, som ligger like utenfor St. Petersburg, gikk turen gjennom Østersjøen, forbi Kattegat og rett inn i Oslofjorden.

Skipet ligger nå til kai ved oljeterminalen Slagentangen utenfor Åsgårdstrand, klar for å losse.

Det er Esso Norge som driver tankanlegget på Slagen. De bekrefter overfor Børsen at det russiske oljeproduktet skal inn på norsk jord:

- Esso bekrefter at produkt om bord på tankeren «Ust Luga» som nå ligger utenfor Slagen kai, kommer fra Russland. Den delen av lasten som skal til Essos tankanlegg på Slagen, inneholder en blandekomponent til marin gassolje, uttaler informasjonsdirektør Anne Fougner i Esso Norge til Børsen.

Marine gassolje er en type diesel som brukes til skipsfart.

- Skuffende

«Ust Luga» skal ifølge svenske Samir Madani, som står bak nettstedet Tanktrackers, være lastet med 750 000 fat råolje. Nettstedet har sporet Russlands råoljeeksport siden før landets invasjon av Ukraina.

- Dette er ikke greit. Norge er medlem av Nato, og burde ikke kjøpe olje fra Russland nå. Det sier jeg mer enn noe annet som en av naboene deres, sier Madani til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer