Krigen i Ukraina

Russisk riking: - Avskyelig

Milliardæren går hardt ut mot regimet, og mener det er én grunn til at ikke flere høyprofilerte russere gjør det.

HARDT UT: Den russiske milliardæren er blant de få av hans slag som offentlig går ut mot regimet. Foto: Sputnik / AP / NTB
HARDT UT: Den russiske milliardæren er blant de få av hans slag som offentlig går ut mot regimet. Foto: Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Siden krigsutbruddet i Ukraina har Vestens sanksjonsregime tatt sikte på å gjøre livet surt for oligarker og milliardærer med en klo i den russiske kaka.

De aller fleste høyprofilerte russere er imidlertid ordknappe, og har unngått å kritisere Kreml.

- Avskyelige

Ifølge den russiske milliardæren Boris Mints er det én grunn til det: De er redde.

Det skriver BBC.

Selv går han nå hardt ut. Han kaller den russiske presidentens handlinger for «avskyelige», ifølge kanalen.

- Det er den mest tragiske hendelsen i nyere tid, ikke bare for Ukraina og Russland, men globalt, sier Mints om invasjonen.

Kreml har foreløpig ikke besvart BBCs henvendelser.

- Fiender av staten

Mints sier at «enhver person» som åpent kritiserer Putin «har grunn til å bekymre seg for sin personlige sikkerhet».

- Enhver bedriftsleder uavhengig av [Putin] blir sett på som en trussel, ettersom han eller hun kan være i stand til å finansiere opposisjon eller få i gang protester - derfor blir disse menneskene sett på som Putins fiender og derfor som fiender av staten.

64-åringen har bygget opp formuen sin gjennom investeringsselskapet O1 Group, som han grunnla i 2003 og deretter solgte i 2018.

I Russland er den «vanlige måten» å straffe en bedriftseier for deres «intoleranse» overfor regimet var å «åpne en oppdiktet straffesak mot deres virksomhet», hevder han.

Mints gikk i 2014 offentlig ut mot annekteringen av Krim-halvøya. I 2015 forlot han Russland og bosatte seg i Storbritannia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer