Russland:

Russisk sentralbank-topp går av

Mikhail Alekseev, nestleder i den russiske sentralbanken, trekker seg.

ENDRINGER I LEDELSEN: Mikhail Alekseev trekker seg fra stillingen sin i den russiske sentralbanken. Foto: Bank of Russia
ENDRINGER I LEDELSEN: Mikhail Alekseev trekker seg fra stillingen sin i den russiske sentralbanken. Foto: Bank of Russia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mikhail Alekseev blir erstattet som nestleder i den russiske sentralbanken med Sergej Belov.

Det melder det statlige eide russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Alekseev forlater sin stilling 1. juni, ifølge nyhetsbyrået.

- Nestformann i Bank of Russia Mikhail Alekseev har bestemt seg for å fortsette sin karriere utenfor Bank of Russia og vil forlate sin stilling 1. juni 2022, skriver sentralbanken på sin nettside.

Alekseev har vært nestleder i banken siden oktober 2020, og har jobba i banken siden 2014.

Det er Elvira Nabiullina som er leder for sentralbanken.

UKRAINA: Jen Psaki, Det hvite hus' pressesekretær, mener at de russiske styrkene sliter med krigføringen i ulendt ukrainsk terreng. Video: AP Vis mer

- Feilet

Til tross for stor uro i verdensøkonomien og skyhøye inflasjonstall i mange land, roper ikke russiske regjeringstopper varsko av den grunn, i alle fall foreløpig.

Rubelverdien er tilbake til normale nivåer tross massive økonomiske sanksjoner fra Vesten, utenlandsgjelda er betalt og i slutten av april fikk styringsrenta et kraftig kutt.

Sentralbanken begrunnet avgjørelsen med at «det ikke lenger er økende fare for ustabilitet i økonomien eller for prisnivået».

Ifølge Reuters sa også president Vladimir Putin i april at sanksjonene mot Russland ikke har fungert.

- Vestens økonomiske blitzkrig mot Russland har feilet, sa han da.

- Knusende

Det er det likevel mange eksperter som ikke er enige i.

- Jeg tror den langsiktige virkningen vil være knusende. Russland blir kuttet ut av vestlige forsyningskjeder fordi de anses som en upålitelig partner. Det vil presse landet inn i resesjon, sa seniorstrateg Timothy Ash i BlueBay Asset Management nylig til BBC.

Det er sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, Harald Magnus Andreassen, enig i.

- Langsiktig sett, med tanke på det russiske styringssystemet og hvordan de har oppført seg, så gjør det at økonomien ikke kommer til å fungere bra, sa han nylig til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer