Nord Stream

Russisk TV-vert gjentar spinnvill påstand

En russisk TV-vert hevder Norge hjalp USA med på sabotere Nord Stream-ledningene, og bruker Norges vikinghistorie som argument. Både norsk UD og USA har tidligere avfeid påstandene som sprøyt.

SABOTASJE: Mange reagerte da lekkasjene på Nord Stream-rørledningene i Østersjøen ble kjent. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i september i fjor at det oppsto en lekkasje på Nord Stream-kablene i Østersjøen. I etterkant mente mange at det måtte være Russland som hadde utført sabotasje på ledningene.

Russland derimot, pekte på USA.

- Uvurderlig sidekick

Søndag kveld skal den russiske TV-verten Dmitry Kiselyov ha snakket om at Norge og USA skal ha samarbeidet om Nord Stream-eksplosjonen på russisk TV.

Det skriver BBC-journalist Francis Scarr, som følger russisk statlig TV tett, på Twitter.

Den russiske TV-verten skal ha brukt Norges vikinghistorie som argument for at Norge var en «uvurderlig sidekick» for USA i operasjonen, ifølge journalisten.

Russeren beskriver også hendelsen som «århundrets forbrytelse», ifølge Scarr.

Påstand fra amerikansk journalist

Tidligere i februar vakte det oppsikt da den amerikanske journalisten Seymour Hersh (85) hevdet at det var USA og Norge som sto bak Nord Stream-sprengningen.

Hersh har vunnet Pulitzer-prisen for sin avsløring av My Lai-massakren under Vietnamkrigen - og har tidligere vunnet en rekke priser for sitt arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer