Krigen i Ukraina:

Russland advarer: Krever økonomiske grep

Den russiske sentralbanken varsler flere grep for å redde russisk økonomi.

VIL BRUKE MER: Russlands sentralbanksjef Elvira Nabiullina vil senke styringsrenta og bruke mer av statskassa. Foto: Reuters/Sergei Karpukhin
VIL BRUKE MER: Russlands sentralbanksjef Elvira Nabiullina vil senke styringsrenta og bruke mer av statskassa. Foto: Reuters/Sergei Karpukhin Vis mer
Publisert

Vestens sanksjoner mot Russland etter invasjonen av Ukraina går hardt ut over Russlands økonomi. I mars hadde landet en inflasjon på 7,51 prosent, som er det høyeste den har vært på siden 1999.

Tidligere denne uka varslet sentralbanken i landet at de vil gjøre ytterligere grep for å hjelpe økonomien på riktig vei, blant annet senke renta og bruke mer av statskassa.

- Perioden der økonomien kan leve på reserver er begrenset. Allerede i andre og tredje kvartal vil vi gå inn i en periode med strukturell transformasjon og jakten på nye forretningsmodeller, sa landets sentralbanksjef Elvira Nabiullina under et møte mandag, ifølge Reuters.

- Russiske produsenter må lete etter nye partnere, fortsatte hun.

Ytterligere rentekutt

Verdensbanken har anslått at Russlands økonomi kommer til å krympe med 11 prosent i år. Mandag sa Vladimir Putin selv at Russland nå må bruke av statsbudsjettet sitt for å støtte økonomien i landet.

Tidligere i april kutta den russiske sentralbanken styringsrenta med 3 prosent fra 20 til 17 prosent, etter at de hevet den drastisk i løpet av krigens første dager, da sanksjonene traff landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer