Oljekutt:

Russland fnyser av oljekutt

Etter ukevis med diskusjoner er EUs oljekutt et faktum. Russland er ikke imponert.

SKREMMES IKKE: Oleg Morozov, stedfortreder for statsdumaen i Russland, virker ikke å la seg avskrekke av EUs oljekutt. Foto: Sipausa / Tass / NTB
SKREMMES IKKE: Oleg Morozov, stedfortreder for statsdumaen i Russland, virker ikke å la seg avskrekke av EUs oljekutt. Foto: Sipausa / Tass / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seint mandag kveld kunne EU endelig fortelle at de var kommet til enighet om den sjette sanksjonspakka mot Russland. Etter diskusjoner i flere uker, der Ungarn har stilt seg kraftig på bakbeina, ble løsningen å kutte all olje som fraktes sjøveien til Europa.

Ungarn får dermed fortsatt meske seg med den russiske oljen som kommer via rørledninger, som i denne omgang er unntatt fra embargoen. Sanksjonspakka dekker to tredjedeler av oljeimporten fra Russland.

Dette svarer Russland

Ikke mange timer etter at oljekuttet var et faktum, var Russland på banen.

- Våre tap fra den europeiske embargoen vil være minimale. Over tid vil de bli fullstendig dekket av tilleggsinntekter, sier Oleg Morozov, stedfortreder for statsdumaen i Russland, til Ria Novosti.

Han understreket også at europeiske land vil fortsette å kjøpe russisk olje, og viser nok til blant andre Ungarn.

- I deres rekker vil det uunngåelig dukke opp avstand mellom de landene som vil bli tvunget til å finne smutthull for samarbeid med Russland. Det er et forbrukermarked for russisk olje i verden. Prisen er god, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer