- Russland forventer å tjene hundrevis av milliarder

Den russiske utenriksministeren hevder at Russland håver inn milliarder av kroner på gass- og oljeinntekter fra Europa.

OLJE OG GASS: Russland hevder at inntektene fra olje-og gassindustrien vil gå til å finansiere krigen. Foto: AP / Alexander Zemlianichenko
OLJE OG GASS: Russland hevder at inntektene fra olje-og gassindustrien vil gå til å finansiere krigen. Foto: AP / Alexander Zemlianichenko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland venter å hente inn ytterligere 1.000 milliarder rubler i olje- og gassinntekter i år, og deler av det vil gå til krigen, ifølge landets finansminister.

– Vi forventer å hente inn opptil en billion rubler (i underkant av 144 milliarder kroner), ifølge prognosene vi har utarbeidet sammen med departementet for økonomisk utvikling, sa finansminister Anton Siluanov på statlig TV fredag.

Ifølge ham planlegger regjeringen å bruke inntektene i år, istedenfor å sette dem av til noe annet. Pengene vil brukes på «ytterligere betalinger» til pensjonister og familier med barn, samt på å gjennomføre «spesialoperasjonen» i Ukraina, som er det Kreml omtaler krigføringen i Ukraina som.

– Det er ressurser til dette, la Siluanov til.

Vestlige land har innført strenge sanksjoner mot Russland, russiske selskap og personer med tilknytning til ledelsen i Kreml etter invasjonen av Ukraina 24. februar, men inntil videre har den russiske olje- og gassektoren gått klar.

President Vladimir Putin gjorde nylig narr av sanksjonene og hevdet at Europas «kaotiske handlinger» har ført til økte olje- og gassinntekter for Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.