Russland med nytt Danmark-krav

Ber om å få delta i etterforskningen av lekkasjene av Nord Stream 1 og 2.

VIL BISTÅ: Russland vil etterforske gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2. Foto: Sputnik/Gavriil Grigorov/Reuters/NTB
VIL BISTÅ: Russland vil etterforske gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2. Foto: Sputnik/Gavriil Grigorov/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland har sendt en anmodning til Danmarks regjering om å få bistå i etterforskningen av lekkasjene på gassledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Det skriver danske BT, som siterer det russiske nyhetsbyrået Tass.

Russerne har tidligere bedt Sverige om det samme. Det forslaget ble møtt av en kald skulder fra Sveriges statsminister Magdalena Andersson.

KOTKA, FINLAND: Det er oppdaget fire lekkasjer på gassrørledningene i Østersjøen. - Dette var ingen ulykke, sier Finlands tidligere forsvarsminister Jussi Niinistö. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Foto/video: Hans Arne Vedlog Vis mer

I et brev til Andersson har Russlands statsminister Mikhail Misjustin krevd at russiske myndigheter og Gazprom skal få innsyn i den svenske etterforskningen av Nord Stream-lekkasjene.

Det vil ikke den svenske regjeringen imøtekomme.

- I Sverige er slike undersøkelser underlagt hemmelighold, og det gjelder naturligvis også i denne saken, sier Andersson.

Det var i slutten av september at rørledningene Nord Stream 1 og 2 begynte å lekke gass. En rekke lands ledere gikk i etterkant ut og sa at det trolig var et resultat av sabotasje.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer