Russland peker Nato

Flere eksperter mener Russland står bak de enorme gasslekkasjene i Østersjøen, mens Russland setter spørsmålstegn ved Natos aktiviteter i området.

BOBLER: Det danske forsvaret har publisert det første bildet som viser gassboblene fra lekkasjene i rørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen utenfor Bornholm. Vis mer
Publisert

De siste dagene har det lekket store mengder gass fra rørledningene Nord Stream 1 og 2, som går mellom Russland og Tyskland via Østersjøen.

Tirsdag ble det meldt om gassbobler på opp til 100 meter diameter som nådde overflaten i Østersjøen utenfor den danske øya Bornholm.

Hva som har skjedd med de to ledningene er foreløpig usikkert, men flere europeiske statsledere mistenker sabotasje. De aller fleste er forsiktige med å peke finger mot noen, men enkelte mener det er Russland som står bak.

I russiske medier tegnes imidlertid et helt annet bilde, der Nato og Vesten framstilles som mulige sabotører.

«Ekstremt underlig »

Russlands president Vladimir Putin utelukker heller ikke sabotasje på de to gassrørledningene fra Russland, men i russiske medier framstår det nærmest umulig at det kan være Russland som står bak sabotasjen. Årsaken er at hele det russiske samfunnet, ifølge det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået Ria, «rettet øynene mot folkeavstemningene i de okkuperte områdene i Ukraina», som foregikk omtrent samtidig som tirsdagens gasslekkasjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.