Elon Musk kjøper Twitter

Russland ut mot Musk

Dmitrij Medvedev hevder Elon Musks Twitter-kjøp ikke vil endre noe på plattformen. Samtidig sier Donald Trump at han ikke kommer tilbake på plattformen.

MEKTIG: Russlands tidligere president og statsminister Dmitrij Vedvedev er nå leder av landets sikkerhetsråd. Foto: REUTERS/Ivan Sekretarev/NTB
MEKTIG: Russlands tidligere president og statsminister Dmitrij Vedvedev er nå leder av landets sikkerhetsråd. Foto: REUTERS/Ivan Sekretarev/NTB Vis mer
Publisert

Leder av Russlands sikkerhetsråd og tidligere president, Dmitrij Medvedev, går tirsdag morgen ut mot Elon Musks oppkjøp av Twitter.

Det ble mandag kjent at Tesla-grunnleggeren punger ut 44 milliarder dollar - over 400 milliarder kroner - for det sosiale nettverket. Han sier han vil gjøre plattformen bedre enn noensinne med nye funksjoner, tilgjengeliggjøre algoritmene og sørge for ytringsfrihet.

- Vil ikke endre noe

I Russland er tilgangen til Twitter blokkert. Selskapet har også begrenset spredningen til en rekke kontoer knyttet til russiske myndigheter.

- At selskapet nå kjøpes for en gigantisk sum penger, og at det kommer en ny eier, vil ikke endre noe. Det er ikke bare eierne som bestemmer reglene, men også myndigheter. Derfor vil ingen mirakuløs endring skje med Twitter. Det vil ikke gjøre Twitter mer demokratisk og rettferdig, hevder den russiske topp-politikeren på sin Telegram-kanal.

Musk har også erkjent at Twitter må forholde seg til lover og reguleringer både i USA og EU.

Trump: - Kommer ikke tilbake

Musk har også sagt at han vil fjerne begrensningene som gjorde at Donald Trump ble utestengt av plattformen etter stormingen av kongressen i januar 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer