Russland varsler drastisk oljegrep

Vesten vil innføre pristak på russisk olje. Da vil Russland sende oljen andre steder, varsler Vladimir Putins talsmann.

TRUER MED STANS: Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov. Foto: Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin
TRUER MED STANS: Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov. Foto: Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USA og flere vestlige lang har denne uka kommet med trusler om å sette et pristak på russisk olje.

Nå varsler Russland et knallhardt mottrekk. Kreml sier fredag at de vil slutte å selge olje til land som støtter makspris. De sier videre at de vil selge olje til land som «respekterer markedsreglene».

Varsler stopp

President Vladimir Putins pressetalsmann, Dmitrij Peskov, sier ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti at oljen som ikke går til Europa vil gå til alternative land, og at et pristak vil føre til en betydelig destabilisering av markedet.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen varsler fredag at det er på tide med et pristak, og at et slikt forslag også kan komme fra Europa.

Det er innført en rekke sanksjoner på russisk olje i Vesten, noe som har ført til at land som Kina og India har kjøpt mye av Russlands olje. Vestlige land har likevel kjøpt olje, noe de har ønsket å slutte med.

Vil strupe

Finansministerne i G7 har derfor forsøkt å komme med en løsning der det skal være lov å kjøpe russisk olje med et pristak, et grep de håper skal lette på den enorme belastningen i det globale energimarkedet og samtidig krympe Russlands profitt på oljen, skriver Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer