Ukraina-krigen

Russland: Vil at folk jobber gratis

For å styrke krigsinnsatsen.

KOSTBART: Vladimir Putin og resten av myndighetene i Kreml erfarer at krigen i Ukraina er kostbar, ifølge britene. Foto: Mikhail Klimentjev / Kreml / Sputnik / NTB
KOSTBART: Vladimir Putin og resten av myndighetene i Kreml erfarer at krigen i Ukraina er kostbar, ifølge britene. Foto: Mikhail Klimentjev / Kreml / Sputnik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin daglige oppdatering skriver den britiske militære etterretningen at myndighetene nå ber folk flest om aktivt å være selvoppofrende for krigsinnsatsen.

I forbindelse med dette har propagandisten Margarita Simonyan oppfordret russere til å jobbe to ekstra timer daglig i ammunisjonsfabrikker, i tillegg til den vanlige jobben.

I tillegg har russiske statlige medier og næringslivssammenslutninger bedt landets finansdepartement om å innføre seksdagersuke, tilsynelatende uten kompensasjon.

Fra den britiske etterretningens ståsted er dette tegn på at den offentlige debatten nå dreier bort fra dem som kritiserer «spesialoperasjonen» i Ukraina, til selvoppofrelse til støtte for krigen.

De ser også likheter med retorikk fra sovjettida, med sine mange påbud for borgerne. I tillegg tyder alt dette på at lederskapet «høyst sannsynlig» ser økonomi som en nøkkel til å vinne krigen.

Vestens sanksjoner mot Russland - først etter anneksjonen av Krim, deretter invasjonen av Ukraina - rammer ifølge vestlige eksperter landet hardt. Ifølge Boris Grozovski ved tenketanken Wilson Center hadde krigen kostet 15 billioner (dvs. tolv nuller) rubler, eller to billoner kroner, skriver Newsweek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer