Russland vil svare på USAs sanksjoner mot gassprosjekt

Russland sier de vil svare på USAs sanksjoner rettet mot byggingen av gassrørledningen Nord Stream 2.

ADVARER: Talsmann for russiske myndigheter, Dmitry Peskov, advarer om russiske myndigheter vil svare på sanksjonene USA har innført mot russisk gassprosjekt. Her er Vladimir Putin etter sin årlige nyhetsrunde torsdag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Scanpix
ADVARER: Talsmann for russiske myndigheter, Dmitry Peskov, advarer om russiske myndigheter vil svare på sanksjonene USA har innført mot russisk gassprosjekt. Her er Vladimir Putin etter sin årlige nyhetsrunde torsdag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske kongressen vedtok nylig amerikanske sanksjoner mot selskaper som bidrar til byggingen av Nord Stream 2. Rørledningen vil gjøre det mulig for Russland å eksportere mer gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

Sanksjonene førte til at det sveitsiske skipsselskapet som legger seksjoner av rørledningen måtte stanse arbeidet lørdag.

Talsmann for russiske myndigheter, Dmitry Peskov, sa mandag at Moskva vil svare på sanksjonene, som Russland ser på som uakseptable.

– Hvordan og når det vil bli gjort er fortsatt et spørsmål om Russlands nasjonale interesser, fortalte Peskov.

Kværner følger med

Kværner vant i fjor en kontrakt på over 600 millioner kroner tilknyttet prosjektet.

Så langt er ikke selskapet berørt av sanksjonene, sier kommunikasjonssjef for Kværner Øst-Norge Torbjørn Andersen til NTB.

– Vi følger med på nyhetene rundt dette, men for Kværner har det så langt ikke kommet noe informasjon som har innvirkning på vårt arbeid, sier Andersen.

Bygger anlegg på land

Kværner har fått oppdraget med å bygge et anlegg på land for vedlikehold av rørledningen. Anlegget ligger ved den russiske kysten, sørvest for St. Petersburg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer