Krigen i Ukraina:

Russlands fly kan bli ubrukelige

Amerikanske myndigheter tar et nytt straffegrep overfor Russland. Det skal sørge for at store deler av landets flyflåte vil bli umulig å fly.

PÅ BAKKEN: Russiske flyselskaper risikerer å ende opp med en flyflåte som må bli stående på bakken, som følge av sanksjoner etter Russlands invasjon av Ukraina. Illustrasjonsfoto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB
PÅ BAKKEN: Russiske flyselskaper risikerer å ende opp med en flyflåte som må bli stående på bakken, som følge av sanksjoner etter Russlands invasjon av Ukraina. Illustrasjonsfoto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske handelsdepartementet utstedte torsdag flere tvangstiltak mot de russiske flyselskapene Aeroflot, Azur Air og UTair, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

USAs myndigheter mener selskapene har brutt amerikanske sanksjoner, som ble innført som svar på Russlands invasjon av Ukraina.

Helt konkret sier amerikanske myndigheter at over 170 Boeing-fly har vært i trafikk, i strid med USAs sanksjoner. Loven slår fast at ingen amerikanske selskaper får handle med de tre russiske flyselskapene.

- Avskåret

I praksis vil det innebære at flyflåten vil bli ubrukelig, ifølge amerikanske myndigheter.

- Aeroflot, Azur Air og UTair og deres flyflåte vil over tid ikke lenger være i stand til å fortsette å fly, verken internasjonalt eller innenlands, ettersom de nå er avskåret fra den internasjonale støtten og de amerikanske delene og tjenestene de trenger for å vedlikeholde flåtene sine, sier Matthew S. Axelrod. Han er visehandelsminister med ansvar for håndhevelse av eksport.

USAs handelsdepartement sier Aeroflot fortsatte å operere fly som var underlagt sanksjoner på ruter til Beijing, Delhi, Antalya, Istanbul og Dubai i mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.