Russlands helomvending: - Ganske historisk

Russland åpner for at «vennlige» land kan få betale olje og gass med kryptovaluta.

KRYPTOVALUTA: Det er under tre måneder siden den russiske sentralbanken ville forby kryptovaluta, men nå åpner Vladimir Putin og Russland for å bruke kryptovaluta for å få betalt for olje og gass. Foto: Thibault Camus / Pool via REUTERS / NTB
KRYPTOVALUTA: Det er under tre måneder siden den russiske sentralbanken ville forby kryptovaluta, men nå åpner Vladimir Putin og Russland for å bruke kryptovaluta for å få betalt for olje og gass. Foto: Thibault Camus / Pool via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ganske historisk at man har kommet dit, sier Torbjørn Bull Jenssen, daglig leder i Arcane Crypto, til Børsen.

For torsdag sa Russland at de vurderer å la «vennlige» land kjøpe olje og gass med bitcoin, skriver BBC. Dermed har Russland i løpet av kort tid foretatt en helomvending i kryptovalutaspørsmålet.

Helomvending

Så seint som i januar foreslo den russiske sentralbanken å forby kryptovaluta og utvinning av kryptovaluta. Det ble begrunnet med at det var en trussel mot den finansielle stabiliteten, innbyggernes velferd og landets pengepolitiske suverenitet, ifølge Reuters.

Like før invasjonen ble det likevel kjent at russerne hadde kommet til at de ikke kommer til å forby kryptovaluta, og under tre måneder etter sentralbankens forbudsutspill er de altså klar for å ta betalt i kryptovaluta.

Pavel Zavalnij, leder for energikomiteen i Dumaen, sier at russerne har utforsket alternative måter å få betalt for sin energieksport på.

Kina og Tyrkia skal være blant de «vennlige landene» som ikke er «involvert i sanksjonspresset».

- Vi har foreslått for Kina lenge at vi kan handle med de nasjonale valutaene rubler og yuan, sier Zavalnij, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer