Russlands økonomi imploderer

Flere forskere mener at økonomien i Russland er betydelig svekket. - Russiske myndigheter har sluttet å publisere flere typer offisiell statistikk, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen.

KOLLAPSER: Flere forskere mener at Russlands økonomi holder på å bryte sammen. Foto: Sputnik / Reuters / NTB
KOLLAPSER: Flere forskere mener at Russlands økonomi holder på å bryte sammen. Foto: Sputnik / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Professor i ledelsespraksis ved Yale School of Management, Jeffrey Sonnenfeld, og forskningsdirektør ved Yale Chief Executive Leadership Institute, Steven Tian, mener at den russiske økonomien kollapser.

Det skriver de i tidsskriftet Foreign Policy.

De viser til flere myter om virkningene av sanksjoner og forretningsmessige tilbaketrekninger.

Fem måneder etter Russlands invasjon av Ukraina, er det fremdeles mangel på forståelse av hva invasjonen faktisk har betydd for Russlands økonomi, både innenlands og på global basis, mener Sonnenfeld og Tian.

Dette skyldes mangelen på tilgjengelige økonomiske data.

Siden Kreml sluttet å gi ut oppdaterte tall, tror mange at økonomien i landet er bra. Men de uoppdaterte tallene er fra tiden sanksjonene ikke hadde fått full effekt.

Professoren og forskningsdirektøren skriver at den russiske regjeringen har holdt tilbake et økende antall nøkkelstatistikker som før krigen ble oppdatert på månedlig basis, inkludert alle utenrikshandelsdata.

Betydelig svekket

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets sier at Sonnefelds og Tians refleksjoner gir et bra bilde av situasjonen i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer