Russlands skjebnedag: - Vi har betalt

Russland hevder de har betalt avdraget på 117 millioner dollar.

HEVDER Å HA BETALT: Russlands finansminister hevder at Russland har betalt det avgjørende avdraget. Foto: Dmitrij Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP / NTB
HEVDER Å HA BETALT: Russlands finansminister hevder at Russland har betalt det avgjørende avdraget. Foto: Dmitrij Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter Russlands invasjon av Ukraina har verdien av rubelen stupt. I tillegg er storbankene sanksjonert og utenlandsreservene fryst. Derfor har det knyttet seg stor spenning til onsdag 16. mars.

Da gikk nemlig fristen ut for et avdrag på Russlands statsgjeld. Spørsmålet var om landet var i stand til å betale, eller i praksis gå konkurs.

Nå hevder Russlands finansminister Anton Siluanov at avdraget på 117 millioner dollar, tilsvarende i overkant av én milliard kroner, er betalt, og at det er opp til amerikanske myndigheter å godkjenne betalingen.

- Evnen eller den manglende evnen til å oppfylle våre forpliktelser i utenlandsk valuta-ekvivalenter avhenger ikke av oss. Vi har pengene, vi har betalt, og nå ligger ballen først og fremst hos amerikanske myndigheter, sier han i et intervju med RT Arabic, ifølge Reuters.

Ikke bekreftet betaling

Betalingen skal være gjort gjennom en korresponderende bank.

- Betalingen har nådd den korresponderende amerikanske banken. For øyeblikket er betalingen under behandling, og vi vet foreløpig ikke om den har gått gjennom eller ikke. Den er ikke klarert ennå, sier Siluanov videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer